Voorkom inbraak in je pc

Zie hieronder voor voorbeelden van nep mail!!!

Voorkom inbraak in je pc

Wat kunt u hier tegen doen?

Kritisch en verstandig gebruik maken van internet is de beste bescherming tegen inbraak in uw computer. Acomp biedt u informatie en praktische adviezen voor het gebruik van uw computer en toepassingen op internet. Onderstaande veiligheidstips helpen u om inbraak en ander internetmisbruik te voorkomen.

Installeer beveiligingssoftware

Via Acomp kunt u bijv. Panda Internet Security aanschaffen! Software waarmee u uw computer(s) kunt beveiligen. Panda Internet Security biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

·         Volledige beveiliging tegen virussen en spyware

·         Een firewall tegen aanvallen van hackers

·         Beveiliging tegen identiteitsdiefstal

·         Blokkering van spam- en phishing-e-mailberichten

Via de webshop van acomp kunt u verschillende pakketten aanschaffen!

Onderhoud programma's en accounts

Onderhoud uw programma's

·         Dagelijks worden in softwareprogramma's zwakke plekken ontdekt en gerepareerd. Acomp adviseert u deze programmaverbeteringen te downloaden en te installeren. In jargon ook wel updaten en patchen genoemd.

·         Verbeteringen aan programma's bevorderen de veiligheid van uw computer. Stel uw besturingssysteem zo in dat het een update automatisch ophaalt als de fabrikant die heeft gepubliceerd.

Onderhoud uw accounts

·         Wijzig uw wachtwoorden regelmatig, liefst elke maand. Doe dit met alle wachtwoorden die u gebruikt. Maak ze niet te makkelijk. Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen door elkaar.

·         Laat uw accounts niet verlopen. Veel verzoeken in een phishing hebben te maken met het updaten of verlopen van een account.

·         Reageer niet op een plotselinge vraag om persoonlijke informatie. Vul nooit gegevens in als u de relevantie niet ziet.

Informeer uzelf

·         Blijf extra alert op software waarvan u niet precies weet wat het doet. Op internet is veel informatie te vinden veiligheidsproblemen van programma's. Bijvoorbeeld over Kazaa en de spyware daarin.

·         Bekijk of het echt de moeite waard is om bepaalde software te installeren. En vooral of het makkelijk is om de software weer te verwijderen.

Blijf kritisch

Een programma is niet per definitie goed omdat het door miljoenen wordt gebruikt. De populariteit van een programma zegt niets over de veiligheid ervan. Veel gebruikte programma's of besturingssystemen zijn vanzelfsprekend ook populair bij degenen die er misbruik van willen maken

Pop-ups

Sluit pop-ups, nieuwe vensters die zich automatisch openen, altijd af met het kruisje of de toetscombinatie Alt-F4. Gebruik een pop-up killer.

Bekijk uw mail niet in HTML

Html is een programmeertaal om tekst te coderen. Een link kan daarmee visueel aantrekkelijker worden gemaakt. Bijvoorbeeld www.acomp.nl in kleur en onderstreept.
Deze opmaak kan echter ook verhullen dat de werkelijke link naar een heel andere pagina verwijst. Bijvoorbeeld naar een neppagina van een fraudeur. Dit is niet mogelijk als u de html-viewer in uw e-mailclient uitschakelt.

Gebruik beveiligde verbindingen

·         Geef alleen persoonlijke gegevens door via een beveiligde verbinding. U herkent een dergelijke verbinding aan het website-adres. Dit begint dan in plaats van 'http:' met 'https.' De 's' staat voor 'secure'.

·         Let ook op het icoon 'browserslotje' in de onderste balk van uw browserscherm. Het icoon verschijnt wanneer u bent ingelogd via een beveiligde verbinding.

Vreemde mail met hoge facturen en aanmaningen

Mail met hoge bedragen of aanmaningen met bijlage’s druk hier nooit op! Bel het bedrijf of dit juist is. Wanneer u namelijk of deze link(bijlage) drukt kan uw pc versleuteld worden, wat grote problemen met zich meebrengt. Betaal ook nooit!

Heeft u vragen of hulp nodig neem contact op met Acomp Computers

Tel: 026-3615186 of mail info@acomp.nl