Pc traag hoe oplossen?

Er zijn verschillende factoren die een trage computer kunnen veroorzaken.
Deze factoren hangen vaak samen met het ontbreken van onderhoud aan de PC.

Het opschonen van de computer Windows besturingssysteem, is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de systeem performance hoog blijft. Als u eenmaal een trage computer heeft, kunt meestal de pc sneller maken met een eenvoudige opschoon beurt. Om te bepalen wat er precies opgeschoond moet worden is het belangrijk dat u weet wat de oorzaak van uw trage pc is.

 

1. Trage computer bij het opstarten (mogelijke oorzaken)

Als u uw pc opstart, worden Windows en de door u geïnstalleerde programma’s en services opgeladen. Om een programma te kunnen opladen heeft uw computer informatie nodig. Deze informatie wordt configuratie genoemd. Er bestaan twee typen configuraties: de applicatie configuratie en de systeem configuratie.

In de systeem configuratie wordt aangegeven waar een programma bepaalde drivers of Dll’s kan vinden naast informatie over het systeem en gebruiker instellingen. De applicatie configuratie bevat programma specifieke instellingen. Zonder deze configuratie kan geen enkel programma functioneren. Al deze informatie wordt opgeslagen in het Windows Register.

Het Windows Register speelt daarom een cruciale rol in het besturingssysteem. Als u een trage computer heeft bij het opstarten, of er worden foutmeldingen vertoond, dan is de kans groot dat de oorzaak van het probleem in het Windows Register zit. Het Windows Register opschonen kan u helpen bij het oplossen van dit probleem. Dit doet u alleen met een top registry cleaner, Acomp kunt u hiermee helpen.

2. Wanneer is de computer traag?

Soms is het overduidelijk. Het opstarten van de pc duurt een eeuwigheid en programma’s starten langzaam op. Zelfs het internet is niet vooruit te branden. Een hele trage computer is een pc die constant hangt, of vastloopt. Een andere factor die dit probleem kan veroorzaken: niet goed werkende opstartprogramma’s en/of services. Dit zijn opstartprogramma’s die op het zelfde moment als Windows opstarten. Hoe kunt u dat oplossen? Door zoveel mogelijk opstartprogramma’s uit te schakelen.

3. Uw computer is af en toe traag

Als uw computer goed presteert maar langzaam wordt bij speciale acties, dan ligt de oorzaak van het probleem op een ander gebied. Afhankelijk van wat u voor een actie uitvoert, kan het probleem veroorzaakt worden door een virus of door slecht functioneerde hardware/drivers. Hoe kunt u dit oplossen?

De eerste stap is het controleren van uw computer op virus besmetting.
Virussen en malware staan bekend om hun negatieve effect op de pc performance. Vooral adware en spyware staan daar bekend om. Dit type malware  is er op uit om zoveel mogelijk persoonlijke gegevens van u te verzamelen om op basis daarvan “op maat” gemaakte reclame van producten aan u toe te zenden waarin u mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn. Met een erg trage computer als gevolg. Als u nog geen Spyware scanner heeft, raden we aan om een security oplossing te testen. Kom langs bij Acomp een controle is binnen enkele uren gedaan.

4. Constant een trage computer

Als u altijd een hele trage computer heeft, is het probleem wat gecompliceerder.
Wat kunt u doen? Een pc met grote performance problemen heeft normaal gesproken een combinatie van problemen. Meestal zijn al deze problemen gerelateerd aan een gebrek aan goed pc onderhoud. Een opschoonbeurt is dan ook ons advies. Kom langs bij Acomp.

 

Heeft u vragen of hulp nodig neem contact op met Acomp Computers

Tel: 026-3615186 of mail info@acomp.nl